(Åbo Akademi-inloggning)
Akademiska Spexet

Bli medelm i Akademiska Spexet

 

För att ett spex ska bli till krävs många människors insats. Genom att bli medlem i föreningen får du vara med i en (eller alla) av arbetsgrupperna som gör ett spex.


Som medlem i spexet får du billigare biljetter och delta i våra evenemnang, vikitigast av allt är ändå att du får vara en del allt det roliga som ingår i produktionen av ett spex. Jobbet för en produktion görs inom olika grupper, nedan följer en kort beskrivning av de olika grupperna.

 

Manusgruppen

Kan du skriva? Har du humor? Finns det en berättelse du alltid velat framföra? Om du uppfyller något av dessa krav så är du välkommen med i Akademiska Spexets manusgrupp. Gruppens uppgift är att skriva manus, alltså repliker, låtar och i princip allt som ska hända på scenen. Manusgruppen träffas 1-2 gånger/vecka under våren för att ha manuset färdigt till hösten, då skådespelarna väljs. Så om du vill lära känna nya människor, skratta tills du har ont i magen och släppa lös din fantasi, är manusgruppen rätt plats för dig. Ta kontakt med sekreteraren och kom med och påverka hur nästa spex ska se ut! 

 

Skådespelarna

Är kanske den synligaste gruppen av spexgänget. Skådespelandet är för den som tycker om att uppträda, improvisera och inte är rädd för att sjunga på scen (att kunna sjunga är sedan en annan sak...). Skådespelarna väljs genom uttagningar i september. Vill du veta mer om vad det innebär att vara skådespelare ska du vara i kontakt med vice ordförande.

 

Dansare

Är de som livar upp sångerna och bidrar med koreografi...mm

 

Rekvisitagruppen

Bygger kulisser, pysslar och fixar rekvisita och syr kläderna som används under föreställningen. Är detta något som låter intressant? Ta kontakt med vår scenograf.

 

Bandet

Spex bandet spelar (*Ba dum tssssh*) en viktig roll i föreställningen, för vad vore ett spex utan musik? Bandet läggs ihop under hösten och kan anta många former beroende på hur spexet skriver/väljer sina låtar. Om du är intresserad av att medverka i bandet – kontakta Akademiska Spexets kapellmästare.

 

Hur blir man medlem?

Det är både enkelt och billigt att bli medlem i Akademiska Spexet. För att bli medlem ska du fylla i en blankett som fås av sekreteraren och därefter ska du betala medlemsavgiften. Så enkelt är det.

Senast uppdaterad 12.09.2017 15:43

Evenemang AKTUELLT
Inga aktuella händelser
Evenemang FACEBOOK